Polícia zadržala na východnej hranici 13 cudzincov

26.09.2013 Sobrance

Sobrance 26. septembra (TASR) - Trinástich cudzincov z Afganistanu a Somálska zadržali v týchto dňoch muži zákona na slovensko-ukrajinskom pohraničí.
Ako informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície so sídlom v Sobranciach Agnesa Kopernická, cudzinci, ktorých zadržali 24. a 25. septembra, vstúpili na Slovensko z územia Ukrajiny neoprávneným spôsobom, mimo hraničného priechodu.
"K zadržaniu štátnych príslušníkov Afganistanu - dvoch žien, dvoch mužov a šiestich detí došlo v služobnom obvode Oddelenia hraničnej kontroly Policajného zboru (OHK PZ) Ubľa. Troch mladistvých zo skupiny si následne prevzal úrad práce, sociálnych vecí a rodiny," priblížila Kopernická s tým, že ďalším siedmim cudzincom vydali rozhodnutie o zaistení za účelom ich administratívneho vyhostenia z územia SR.
Štátnych príslušníkov Somálska zadržala polícia v služobnom obvode OHK PZ Veľké Slemence. Dvaja cudzinci neskôr absolvovali lekárske ošetrenie v nemocnici. Všetkých troch mladistvých Somálcov si podľa Kopernickej slov napokon prevzal úrad práce sociálnych vecí a rodiny za účelom ich umiestnenia do detského domova.
 

Vyberte región